Elemezte a globális folyamatokat a Bloomberg: nem hagyható figyelmen kívül a magyar álláspont

2024. január 02. 09:53

Az amerikai lap szerint az USA számára Izrael már fontosabb, mint Ukrajna, de elemzésükből Orbán Viktor sem maradt ki.

2024. január 02. 09:53

Érdekes elemzéssel zárta a 2023-as évet a Bloomberg, amelyben a lap többek között arról értekezett, hogy milyen gazdasági következményei lehetnek a legjelentősebb geopolitikai folyamatoknak világszerte.

Így hat ki az amerikai választások eredménye a világra

Mint a lap online felületén megjelent cikk rávilágít: az Egyesült Államokban következő választások eredményétől függően leállhat az Ukrajnának nyújtott tengerentúli segítség.

A lap ennek kapcsán Orbán Viktor álláspontját is felidézte. A magyar kormányfőt szélsőjobboldali, és putyinbarát politikusként tüntetve fel, amiért a miniszterelnök megakadályozta, hogy az EU minden racionális alap nélkül újabb közös hitelt vegyen fel, hogy abból 50 milliárd eurót Ukrajnának adjon, cikkünk írásáig közel sem tisztázott feltételek mellett – a szerk.

A Blomberg elemzése aggodalmát fejezte ki az amerikai támogatások esetleges leállása miatt, mivel szerintük az ukrán frontvonalak összeomlása újabb sokkot okozna a világ számára, alááshatná a globális bizalmat. A lap szerint továbbá

az orosz előrenyomulás kiszámíthatatlan következményekkel járna, és akár arra is ösztönözhetné Putyint, hogy próbára tegye Washingtont.

Ami az amerikai lap szerint azért is problémás lenne, mert az USA figyelme már Izrael megsegítésére összpontosul, nem az orosz-ukrán konfliktusra.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 03. 20:00
A civilizált világ borzad a csüngőhasútól… Az is valami…😂😂😂
pulsarito
2024. január 03. 00:14
Orbán már annyira elszivetelődött, hogy nem hagyható figyelmen kívül a véleménye... Priceless
Reszelő Aladár
2024. január 02. 23:22
Megkérdezném az amerikai népet, hogy mennyien akarnának Putyinnal háborúzni mondjuk hazai pályán. Nem lenne tolongás.
tapir32
2024. január 02. 22:14
A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!