Megmozdultak a karácsonyfadíszek, földrengés volt Székesfehérváron

2023. december 31. 13:57

Magyarországi károkról nem érkezett jelentés a katasztrófavédelemhez.

2023. december 31. 13:57

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán számolt be arról december 30-án, szombaton, hogy Bosznia-Hercegovinában megmozdult a föld. 

Az 5,2-es magnitúdójú rengést még Magyarország déli részén is érezték,

sőt még Székesfehérvárról is érkeztek beszámolók észlelésről. A feol.hu olvasói mozgó karácsonyfadíszeket láttak, illetve szédülés érzés fogott el egyeseket. 

A Katasztrófavédelem idézte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleményét is, mely szerint szombaton, magyarországi idő szerint 21 óra 43 perckor a kezdeti becslések szerint 5,2-es magnitúdójú földrengés keletkezett Bosznia-Hercegovinában, Zenica várostól mintegy tíz kilométerre.  A földrengés mélysége nagyon sekély volt. A földmozgást például Pécsen is érezték,

 de károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Peter Steffen / DPA / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvaso9
2023. december 31. 18:51
Tisztelettel kérem a szerkesztőt, tartózkodjon az ilyesfajta címadástól. Nem ettől lesz több olvasója a Mandinernek. Nincs értelme bulváros címeket adni, mert hozzászokik az olvasó. Mandiner előfizetőként, a kezdetektől fogva Mandiner olvasóként és fehérváriként pedig kifejezetten botrányosnak tartom.
aquila
2023. december 31. 18:05
"5,2-es magnitúdójú földrengés keletkezett Bosznia-Hercegovinában, Zenica várostól mintegy tíz kilométerre." Ami pontosan Székesfehérváron volt. (Majdnem valami illetlent írtam, de gondoljátok hozzá!)
Pernahajder
2023. december 31. 14:37
Az országot letaroló köd dübörgése lehetett az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!