Soros, a felesleges ember

2023. november 03. 08:37

A Soros-féle nyílt társadalom, mint ideológia, valójában éppen olyan illúzió, mint a Marx által hirdetett kommunizmus.

2023. november 03. 08:37
Petrin László
Magyar Hírlap

„Ez bizony tipikusan bolsevik tempó, szíve mélyén Soros valójában az is. Olvassuk csak el Marx szavait, amelyeket 1849-ben a Neue Rheinische Zeitungban írt: »A sajtó fő kötelessége most az, hogy a fennálló politikai állapot valamennyi alapját aláássa.« Ugyanezt teszi világszerte számos országban és teszi ezt hazánkban is Soros György a balliberális cselédsajtó segítségével. A szocialista társadalom felépítése helyett most a nyílt társadalom megvalósítása a cél, de mindenáron. Aki ennek útjában áll, azt meg kell semmisíteni, el kell törölni a föld színéről. Azonban a Soros-féle nyílt társadalom, mint ideológia, valójában éppen olyan illúzió, mint a Marx által hirdetett kommunizmus és annak proletárhatalma volt. Mindkettő súlyos társadalomelméleti tévedés, politikai gyakorlatként való erőltetése pedig megbocsáthatatlan bűn. Miből is ered Soros Marxhoz hasonló hatalmas politikai étvágya? Mindketten szembe fordultak koruk középosztályának ideáljaival, életformájával, de nem azért, mert erkölcsileg felülemelkedtek volna azon, hanem azért, mert bosszúálló, erőszakos és öntelt személyiségek.

Sorost, ugyanúgy, mint Marxot, rossz emberi tulajdonságai, gátlástalan természete sodorta saját képzeletbeli világába, amelyet eszelős módon a nemzetek tönkretétele árán is igyekszik elterjeszteni. Soros megalomán világmegváltó terveivel csak fejedelmi önbizalma vetekedhet. A spekuláns egy interjúban istennek nevezte magát, máskor meg azt mondta: ő a világ élő lelkiismerete. Szerencsére rajta kívül ezt egyetlen épeszű ember sem hiszi el róla. Sőt, Soros még annyira sem eredeti elme, hogy ő találta volna ki ezt az emberellenes társadalmi formációt, amelynek kísérteti terepének az Uniót szánta. Soros szellemi atyja, a marxista lelkületű Karl Popper egyszerűen átplántálta Marx tévtanait a modern világba, és megalkotta vulgárfilozófiai szörnyszülöttjét, a nyílt társadalom teóriáját. Popper hűséges tanítványa pedig tovább majmolta mestere degenerált gondolatait a világ átalakításáról, az ehhez szükséges lépésekről, a totális ellenőrzésen alapuló új világrendről. E témában írt könyvei kristálytisztán összefoglalják a Soros-doktrína lényegét. Ez valójában nem más, mint a független nemzetek társadalmába történő külső beavatkozás stratégiája. Vagyis ez a beavatkozás nem más, mint az állami szuverenitás korlátozásának ideológiája.

Soros folyamatosan mesterkedik és újabbnál újabb trükkökkel fog előjönni hazánk és a polgári-nemzeti kormány ellen. Mi, magyarok tudjuk, ha Soros és zsoldosai megtámadnak, az azt jelenti, hogy igazunk van. Ha Soros, a gátlástalan spekuláns, Magyarország ellensége megtámad bennünket, az számunkra csak megtiszteltetés és aranyérem. Azonban, ha egy normális világban élnénk, egy ilyen karakter nem szaladgálhatna szabadon, börtönben lenne, de legalábbis kényszerzubbonyban. Mondjuk ki nyugodtan, Soros György nélkül boldogabb lenne ez a világ.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fabrice Coffrini/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. november 03. 19:58
A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata – Soros Alapítvány 1992. szeptember 28. Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.
Kerezs
2023. november 03. 14:47
A kotta mindig ugyanaz Lenin létrehozása óta. Anno Nagy Britannia és Franciaország élt az eszközzel, utánuk az USA. Végy egy köztörvényes, vagy más módon fogható embert, aki persze nem ostoba. Előny, ha ő maga is egyetért a megadott feladattal. Segítsd, támogasd. Persze időnként nem jön be pl. Lenin, Szaddam, Putyin, stb, mert öntudatra ébred és önállóvá válik. Másoknál, mint Soros beválik. Mondjuk annak idején a Tesco igazgatók kinevezése is ilyen szisztémán alapult. Aztán túl tolták és mindet le kellet cserélni. Óriásplakáton: "igazgatót keresünk"
kiss.istvan770
2023. november 03. 14:38
"Ezeket már olvasta? Maradjon velünk!" Üdvözlet a "Szerlesztőknek"! Ragyogó ötlet, hogy hülyének, döntésképtelennek nézik az olvasóikat és nem hagynak egy cikket sem nyugodtan elolvasni. Gratulálok a diktatórikus ötlethez, amivel önök akarják meghatározni, hogy melyik cikket olvassuk el. Meggyőződésem, hogy hozzám hasonlóan mindenki elolvasás nélkül, azonnal bezárja a mandiner önreklámját amivel el akarják üldözni az olvasóikat. Köszön, hogy értelmetlenül rabolják az időmet és a többi olvasóét is.
kiss.istvan770
2023. november 03. 14:36
" Popper hűséges tanítványa pedig tovább majmolta mestere degenerált gondolatait a világ átalakításáról, az ehhez szükséges lépésekről, a totális ellenőrzésen alapuló új világrendről." Az emberi természet nem megváltoztatható. Az emberiség spontán fejlődik és rendkívül lassan. Pl.: A XV és XVI-ik század kereszténysége még fanatikusan üldözte az eretnekeket, eltelt kb. 500 év és megszelídült. Az iszlám kb. 500 évvel fiatalabb, mint a kereszténység és még a fanatikus korszakában tart, vadul üldözi a nem "igaz hívőket". Minden a "társadalommérnökök" által az emberiségre erőszakolt ideológia tömegmészárláshoz vezetett: őskommunista jakobinus, nemzeti Szocialista, kommunista, fasiszta. Az emberek egy része behódol, akik ellenálnak a legújabb demagógiának, azokat az új rendszer elkezdi lemészárolni. Eddig a kommunisták tartják a tömeggyilkossági rekordot több, mint 100 millió áldozattal. Az OSF demagógiagyár hálózatának fanatikus hívői már gyilkolják is az önállóan gondolkodókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!