Orbán nemzetközi befolyásának erősödésétől retteg a Bloomberg

2023. november 28. 21:29

Az újságírók úgy látják, a magyar kormányfőt már nem lehet megállítani.

2023. november 28. 21:29

Két magyar szerző írása jelent meg „Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk őket, Orbán stílusban” címmel kedden a Bloombergen. Az újságírók cikkükben arról írnak, hogy Orbán az „állítólagos külföldi befolyás” kiszorítására hivatkozva új jogszabályokkal igyekszik növelni az ellenfeleire nehezedő nyomást. 

A cikkben azt is megemlítik, hogy Orbán befolyása folyamatosan nő nemzetközi szinten is, ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy Argentína frissen megválasztott elnöke, Javier Milei személyesen hívta meg decemberi beiktatására. Szerintük egyre kisebb az esély arra, hogy „megfékezzék Orbánt”, mivel a felszabadított EU-s források, valamint az „új generációs kiképzőhelyként” működő Matthias Corvinus Collegium is a miniszterelnök hatalmának megszilárdulását szolgálja. 

„A magyar nemzeti identitásról és a kormány konzervatív nézeteinek népszerűsítéséről szóló kutatások biztosítják, hogy Orbán befolyása nem fog egyhamar elhalványulni”

 – írják a cikk végén.

***

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 29. 16:43
Az idióták mindig számíthatnak a csüngőhasúra… Erre azután büszkék lehetünk….😥
Palatin
2023. november 29. 14:28
JÓ LESZ, HA ORBÀN MEGERÖSITI A SAJÁT SZEMÉLYI VÉDELMÈT.... Ö már egyértelmüen igazi "nagyvad" (számunkra pozitív ételemben) a nemzetközi porondon, aki iránt már a CIA is valószínüleg "érdeklödik". Az amcsik kinyírják azt, aki nekik keresztbe tesz, legyen az "barát" vagy ellenség. Számukra a kettö között csak annyi a különbség, hogy a "barátnál" egy kicsit jobban vigyáznak, hogy ki ne derüljön, hogy ök voltak. Ök ennél már sokkal kevesebb "bünökért" is eltettek nagyon sok "rebellis" politikust. Orbán azért "veszélyes" számukra, mert láthatóan követökre fog találni, valóban ö az elsö fecske. De ez nem veszélytelen. Tessék ezen komolyan elgondolkodni az illetékeseknek.
contractor-2
2023. november 29. 11:51
Igazából senki nem terjeszkedhet jelentősen túl a saját országa gazdasági súlyánál. Az pedig a mi esetünkben nem sok, egy fél Ausztria.
Csopak
2023. november 29. 10:01
Helyes! Legyen is így!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!