Meghosszabbíthatják a kamatstopot

2023. október 31. 18:23

Az intézkedés a hamarosan induló nemzeti konzultációnak is témája lesz.

2023. október 31. 18:23

A Világgazdaság keddi cikke szerint nem biztos, hogy december 31-ével vége szakad a 2022 elejétől élő, a lakossági jelzálogkölcsönök és a kis- és középvállalkozói hitelek nagy részét érintő kamatstopnak. A lap emlékeztet: a kormány múlt csütörtökön jelentette be, hogy 

novemberben dönt az intézkedés további sorsát illetően. 

A kamatstop legutóbbi, májusi meghosszabbításakor ugyanakkor az is elhangzott, hogy – miután a jegybanki irányadó kamat alakulásával együtt mozognak a referenciakamatok is – a kormány a jövőre vonatkozóan azt az elvi döntést hozta, hogy a kamatstopok kivezetésére 

csak akkor adódik lehetőség, ha a jegybanki irányadó kamat egy számjegyű lesz. 

Mindezek alapján elképzelhető, hogy novemberben az újabb hosszabbítás mellett dönt a kormány, hiszen az elemzők várakozásai szerint valamikor a jövő év elejére eshet 10 százalék alá a magyar irányadó ráta. Az újabb hosszabbítás esélyét szintén növeli, hogy a kamatstop kérdése szerepel majd a hamarosan induló nemzeti konzultációban is – írja a VG.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!