Beleszállt az Európai Unióba a Telegraph: „Tévhit, hogy szankciókkal Putyin legyőzhető”

2023. szeptember 08. 13:42

A brit lap szerint Orbán Balázs szavai, miszerint a „szankciók nem működnek, diplomáciai megoldásra van szükség”, jobban tükrözik az európai közvéleményt, mint azt az uniós vezetők szeretnék.

2023. szeptember 08. 13:42
PUTYIN, Vlagyimir

„A szankciók legalább annyira ártanak Európának, mint Putyin” – ezzel a címmel jelent meg Jeremy Warner írása a Telegraph-ban. A cikk szerint mindig is vágyálom volt, hogy Európa viszonylag sértetlenül kerülhet ki az ukrajnai háborúból, és szintén tévhitnek bizonyult az, hogy a szankciókkal Putyin legyőzhető. A kérdés immár inkább az, hogy kit fognak a szankciók először tönkretenni: Putyint vagy Európát?

A Telegraph szerint

Orbán Balázs szavai, miszerint a „szankciók nem működnek, diplomáciai megoldásra van szükség”, jobban tükrözik az európai közvéleményt, mint azt az uniós vezetők szeretnék.

„Mindenesetre ez már nem egy marginális nézet, még akkor sem, ha Kijevben egyesek azzal gyanúsítják Magyarországot, hogy Putyin pártjára állt egy olyan feldarabolás reményében, amely lehetővé tenné a nyugat-ukrajnai magyarlakta területek elcsatolását” – olvasható a brit konzervatívok meghatározó lapjának cikkében.

„Volodimir Zelenszkij helyében aggódnék az Egyesült Államok támogatása miatt, ahol egyre inkább megkérdőjeleződik a katonai segélyek formájában folyósított több tízmilliárdos támogatást” – fogalmaz a szerző.

„Mindig is vágyálom volt, hogy Európa sértetlenül kerülhet ki az ukrajnai háborúból. Az is tévhit volt, hogy a szankciók majd megbuktatják Putyint.

Attól tartok, hogy az erre a pillanatra való folyamatos várakozás egy kicsit olyan, mint Godot-ra várni” – fogalmaz a Telegraph szerzője. Hozzáteszi: s eközben az európai gazdaság egyre gyengül. „Kit fognak a szankciók először tönkretenni? Putyint vagy Európát? Lehet, hogy szoros lesz a verseny” – zárja cikkét a szerző.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Alekszandr Kazakov

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2023. szeptember 08. 19:25
Minden hülye seggnyalót rászedett az Ursula. A nő bosszúja. De miért teszi ?
polárüveg
2023. szeptember 08. 18:12
A háború az inflációért kellett. Az infláció az európai pénzek kiszivattyúzásához kellett. Az eladósodott európaiak tönkremennek, vagyonuk töredékáron a háborút kiprovokálóké lesz. Ráadásként az európaiakkal finanszíroztatják a tönkretételüket! Ügyes.
Reszelő Aladár
2023. szeptember 08. 18:01
Jó de meg kellett próbálni, aztán amikor nem műkdödött, akkor még egyszer és tovább és tovább. Ők ezeket szankciós csomagnak hívják és még meg sem bukik az aktuális, amikor már arról beszélnek, hogy miért kell újra és újra megpróbálni.
Chardonnay99
2023. szeptember 08. 17:43
Akkor az most azt jelenti, hogy az Nagy Európai Sajtó hazudott éjjel, hazudott nappal, hazudott minden hullámhosszon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!