Komoly változást sürgetnek a hazai jogosítványoknál

2023. augusztus 28. 12:36

Ősszel kezdődhet diskurzus a döntésről, mutatjuk!

2023. augusztus 28. 12:36
null

Az elmúlt három évben szembetűnően megugrott a közúti veszélyeztetések száma: amíg a 2020-as érték 167 volt, 2022-ben már 293 esetet regisztráltak a hivatalos statisztikákban. Reagálva az elmúlt időszak tendenciájára, az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezete

pszichológiai alkalmassági vizsgálathoz kötné a jogosítványszerzést Magyarországon.

Hoffmann Csaba alelnök az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, közös munkacsoportot hoznak létre a Közlekedési Minisztériummal a KRESZ felülvizsgálatáról.

„Rengeteg autóvezető van, aki dugóban ül, és biztos vagyok benne, hogy a dugóban álló autós mellett három-öt perc múlva megjelenik a leállósávban egy nagyteljesítmény autó, amely aztán elszáguld a sor mellett. 

Aki ezt vezeti, mindenki felett állónak érzi magát. Egy nárcisztikus alkat. Nem szabadna az ilyet beengedni a forgalomba. A pszichológusok ezt meg tudnák szűrni” 

– mondta Hoffmann Csaba.

Az autósiskolák vezetőinek országos szervezetét képviselő alelnök szerint már magába a KRESZ tananyagba, illetve a KRESZ szabályozásba is jó lenne, ha pszichológus beleírna olyan tanítható esettanulmányokat és viselkedési normákat, amelyek arra vonatkoznának, hogy az ilyen helyzetekben hogyan kell helyesen viselkedni. Például, hogy senki ne húzza rá a kormányt a szabálytalankodóra mert akkor abból biztos baleset lehet.

A magyar KRESZ felülvizsgálatának társadalmi vitája ősszel kezdődik.

Nyitókép: MTI / Pénzjegynyomda

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2023. szeptember 13. 08:51
A botozás nem volt hülyeség régen. Kirángatni a barmot, ott helyben deresre húzni, 25-öt ráverni azt mehet a dolgára.
Same
2023. augusztus 29. 00:05
Bassza meg az anyját ez a bürökratikus szar ócska ország! Persze még nehezebb legyen megszerezni a jogsit. Hogyan huzzunk le több bört az emberekről. Pszichológia óra 20.000/óráért és vegyél belöle minimum 5-öt. Ahelyett hogy könnyebb lenne, erre is rábaszik a fiatalság. Tanítsák az iskolában ingyen, neveljék meg a társadalmat. Kurva anyjukat! Ötlet/megoldás: Szigorítson a büntetésen. Luxuskategóriás (350lóerő fölött) autóval követte el a szabálysértést 5-10 szeres szorzó minden büntetésre! Van akinek a 300.000 Ft sem számít. Nem esik jól, de leszarja.
I feel the earth move under my feet
2023. augusztus 28. 19:51
"HakapesziM 2023. augusztus 28. 14:22 És még ami fontos a PÁV - on! Én háromszor is voltam, most mindegy miért, ma már határozatlan időre megvan." Ezt most úgy lobogtatod, mintha egyenesen a Mars-misszió űrhajósának választottak volna. Megnyugtatlak, anno én is abszolváltam a PÁV-ot, de ezen felül egy kategóriával komolyabb vizsgálatot is és szereztem olyan minősítást, amit úgy jegyeztek be az aktámba, hogy 1/A ;) ... ezt sok más is követte, de az most indifferens.. Ettől még nem gondolom úgy, hogy egészséges dolog lenne a magyar utakon 230-al szakítani, mert képes vagy elvezetni egy kamiont.. Járok én is autópályán, idehaza és külföldön is, a hétvégén is M1-M0-M4 megvolt, hááát... sokszor még a 13-140 is nehezen volt tartósan megoldható, nemhogy a 170-180.. 230.. Szóval lassan be lehetne fejezni a vetítést...
I feel the earth move under my feet
2023. augusztus 28. 19:38
"HakapesziM 2023. augusztus 28. 14:05 Ne pattogj, kisanyám. Hátra több kilométert vezettem, mint te előre valaha is fogsz.Neked van PÁV-od? Attól függ, a múltkor mentem Szabolcsba az ünnepi hétvégére, volt ott 230-is. " Mondom én, hogy csak egy sudribunkó sofőr vagy.. 230.. hova szarjak.. Remélem a kölkeid is ott ülnek ilyenkor, meg a hülye picsa, akit feleségül vettél és ha mázlid van, egy hozzád hasonló barom fog bebaszni benneteket 200-al az árokba, aztán vinnyoghatsz, te tapló. A PÁV javítja a reflexeket, a realció-időt? Csökkenti a féktávot? Ezernyi hozzád hasonló kaminsofőr van, aki millió kilométert levezet, majd átszakítja a szalagkorlátot, letarol két ártatlan családot, vagy valaki rossz tempóban sorol ki elé és csinál egy tömegkarambolt, mert neki jár a 230. Tökéletesen igazolod, amit régóta tudok, hogy csak egy kispöcsű b uzi vagy, aki a fizika törvényei felett állónak hiszi magát, mert ő bátor ahhoz, hogy tövig tapossa a gázpedált. Na, mesélj, mivel mentél 230-al? Majom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!