Vizsgálja a zéró toleranciát Lázár János minisztériuma

2023. július 27. 10:17

A Belügyminisztérium viszont ellenzi.

2023. július 27. 10:17
null

Az Építési és Közlekedési Minisztérium foglalkozik a zéró tolerancia felülvizsgálatával, legalábbis erről ír a 24.hu. A portál mind Lázár János minisztériumának, mind a BM-nek kérdéseket küldött a zéró tolerancia esetleges eltörlésével kapcsolatban. A belügyminisztérium hírlapi kacsának nevezte a felvetést, ám Lázár minisztériuma megerősítette, hogy áttekintik az ittas vezetéssel kapcsolatos szabályozást. Idézik a közleményüket:

„A közlekedési tárca a hazai közlekedési kultúra, a közlekedési szabálykövetés növelését fontosnak tartja, ennek jegyében megkezdődött a közlekedési magatartást befolyásoló szabályok általános vizsgálata. 

A nemzetközi gyakorlat és szabályozás megismerése érdekében készülő felmérés érinti – a többi között – az ittas vezetéssel kapcsolatos szabályozási gyakorlatok összegyűjtését is”.

A belügyminisztérium még annyit válaszolt, hogy nem merült fel a zéró tolerancia eltörlése, és arról a kormány nem is tárgyalt.

Nyitóképen: Mika Häkkinen vizet iszik egy budapesti sajtóeseményen. Fotó: Isza Ferenc / AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2023. július 27. 12:05
csak szólok, hogy a zéró-toleranciát magasról szarják le a mimagyariok, így nem sok alapja van a feltételezésnek, hogy majd a nem-zéró toleranciával másképp lesz.
pollip
2023. július 27. 11:00
Nem kell vizsgáltatni. Maradjon a zéró tolerancia.
Gullwing
2023. július 27. 10:37
Libcsik már megint hazudnak...Csak erre képesek, egy tehetségtelen faj.
Sztrovacsek
2023. július 27. 10:37
A papokat szondázzátok, nagymise után!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!