Három gyerekkel, gyalog menekült a rodoszi tűzvész elől egy magyar család

2023. július 24. 19:17

Elképesztő történet.

2023. július 24. 19:17
null

Ahogy arról hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter is beszámolt, jelenleg 122, Rodoszon nyaraló emberrel tartják a kapcsolatot.

Közülük egy az Utazó Majom bloggal megosztotta a tapasztalatait. Beszámolójából kiderült, hogy három gyermekkel volt kénytelen menekülni a tűzvész elől. Mint ismert, 

Rodoszon lassan egy hete nem sikerül eloltani az erdőtüzeket, de vasárnap óta Korfun is gondok vannak. 

A turista arról írt, hogy csütörtök reggel kezdték el érezni a füstszagot és volt, hogy a hamu rászállt a törölközőikre, azonban napközben a füstöt nem mindig érezték. Majd leírta, hogy szombaton reggel úgy döntöttek, a tengerparton töltik az időt. „Már reggel nagyon nagy füst gomolygott a fejünk felett. A szél folyamatosan felénk fújt. 10 körül még egy jó nagyot úsztunk, majd 11 órakor a parton kaptunk jelzést, jött az üzenet, hogy Pilonas és Lardos településeket evakuálni kell” – idézte fel.

A beszámoló kitért arra is, hogy a recepciónál több száz ember várakozott, „de mindenki (recepciósok, utazási irodák képviselői) azt mondta, hogy maradjunk, mert ott biztonságos. 14.15-kor már szabad szemmel is látni lehetett a hoteltől 2-3 km-re a láttuk a lángokat. Ekkor már azt mondták, hogy 

nők és gyerekek menjenek a buszra, férfiak a tengerpartra. 

Ez azért elég kemény kérés volt és nagyon megijedtünk, hogy akkor most mi lesz. Valójában csak 1 buszt láttunk, amire a nők és gyerekek tizede fért fel, nem tudták megmondani, hogy mikor érkezik a többi busz, viszont a tűz nagyon közeledett, így teljes pánik lett úrrá mindenkin” – írta az Utazó Majom olvasója.

 

Gyalog indultak el a hotelből

„Miután közölték, hogy férfiak menjenek a partra, ezt követően a 3 kislányom (11, 9 és 5 évesek) sírógörcsöt kapott. A feleségem is elkezdett sírni, teljesen bepánikoltunk, de próbáltunk higgadtnak látszani a gyerekek előtt. A Feleségemmel úgy döntöttünk, hogy a két nagy, 20 kg-os bőrönddel, valamint a kézi poggyászokkal inkább gyalog elindulunk a tűztől minél messzebb (maximum valahol otthagyjuk majd őket, veszíteni valónk nincsen). Csak azt láttuk észszerű megoldásnak abban a pillanatban, hogy együtt maradjunk” – folytatta.

„Az úton több száz, talán ezer ember is ment sorba, valaki egy szál bikiniben, valaki csomagokkal. Volt olyan, aki a gyorsabb haladás érdekében inkább az út szélén hagyta a nagy bőröndjét. Közben a helyi lakosok pickup teheratuókkal, személyautókkal vették fel az embereket és vitték őket Gennadiba” – olvasható a turisztikai blogon.

A férfi családjával vasárnap érkezett meg Magyarországra.

A teljes beszámolót ITT találja. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Angelos Tzortzinis / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagirdilsiz-2
2023. július 25. 11:26
Nagyon szomorú, hogy az emberek még az életveszély közben is a bőröndjeik mentésére gondolnak. Pár hete egy dunai mentést is akadályozott, hogy a mentésre várók az értékeik után kapkodtak. ------ Egy mentés esetén első az emberélet!
Zsolakomarom
2023. július 25. 08:40
Jezus, micsoda kaland, fustszagot ereztek !
Jack Reynor
2023. július 25. 08:07
útazómajom, már a neve miatt se olvasnám azt a szart
korona.2.0
2023. július 25. 07:06
Az a gyanúm, hogy ezeket a tüzeket a VESZTES BALOLDAL GYÚJTOGATÓI OKOZTÁK ÉS OKOZZÁK BOSSZÚBÓL. Tehát ezeket a tüzeket GYÚJKTOGATÁSSAL OKOZTÁK. Nehéz lesz megtalálni a gyújtogatókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!