Orbán Viktor: A keleti nyitás működik!

2023. június 05. 16:23

A miniszterelnök annak a Dél-Koreának a házelnökét fogadta, amely tavaly a legnagyobb beruházó volt Magyarországon.

2023. június 05. 16:23
null

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt Kim Dzsin Phjóval, a Koreai Köztársaság nemzetgyűlésének elnökével és az általa vezetett parlamenti delegációval – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Orbán Viktor méltatta a koreai-magyar barátságot, és felelevenítette, hogy már egészen korán, a kommunizmus összeomlása után Dél-Korea bizalmat szavazott a magyar gazdaságnak;

hittek abban, hogy Magyarország egy sikertörténet lesz. 

Mi mindig is támogattuk és a továbbiakban is nagy örömmel fogadjuk a koreai gazdaság szereplőit, ennek is köszönhető, hogy az utóbbi néhány évben már Dél-Korea volt a legjelentősebb külföldi befektető Magyarországon – mondta Orbán Viktor, aki Facebook-oldalára is posztolt egy képet a találkozásról. A fotó mellé pedig a következő kísérőszöveget írta: „Dél-Korea házelnöke Budapesten. A tavalyi évben a Koreai Köztársaság volt a legnagyobb beruházó Magyarországon. A keleti nyitás működik!”

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. június 06. 00:11
1. Senki nem írta, hogy 2030-ban lenne a HUXIT, ha arra lehet hogy hamarabb is sor kerül vagy lehet hogy nem is kerül rá sor. Így azután semmiféle összefüggésben nincs az Euró VAGY a dollárt fölváltó más devizanem bevezetésével, pl. RMB, renminbi. 2. A nukleáris együttműködés eldöntött tény. A szaktudás valszeg a PAKS I. üzemeltetése során alkalmazott magyar innovatív megoldásokon alapul, illetve a kísérleti és az egyetemi mini atomerőművek kísérleteihez kapcsolódhatnak. 3. Senkit nem érdekelnek az itthoni aszályok és a GMO téma sem. Van öntözéssel kapcsolatos találmányunk, tapasztalatunk és erre vevő van. 4. A többi süket duma.
Ehetős Odó
2023. június 05. 21:08
A keleti nyitás az egyik legjobb húzása a magyar kül- és kereskedelmi politikának és most már kezdenek beérni az eredmények is. Miután lehúztam vagy 40 évet a reálgazdaságban és ebből 35-öt a külgazdasági szektorban, számomra egyértelmű volt a keleti nyitás jövője. A nyugati piacok felé terjeszkedni nagyon nehéz, óriási a konkurencia és az ebből fakadó árverseny és a nyugatiak pofátlan protekcionizmusa még súlyosbítja a magyar próbálkozók helyzetét. A hülyelibsik persze megint mindenféle ismeretek híján csak sipákolnak és hülyeségeket ordítoznak, ahelyett, hogy látnák a trendeket. De ezeken úgysem lehet segíteni - és nem is érdemes.
gyaloggos
2023. június 05. 18:24
S NEM mellékesen, az USA, illetve az EU legnagyobb tagállamai már régen nyitottak KELET felé, lépéshátrányban voltunk, most igyekszünk GYORSÍTANI !
kunfia
2023. június 05. 18:21
Viktorunk templomban járt hétvégén. : -Bocsásd meg a mi bűneinket, miközben én nem bocsátok meg senkinek, mindennapi kecskénket add meg nekünk ma... Vidoran megy haza, első útja a karámba vezet... De hiába próbálja meglovagolni, előlröl megböki, hátulról közeledve megrúgja, és eltáncol... Viktorunk erre ingerülten: - Te kecske, most jövök a templomból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!