The Telegraph: Magyarország azzal büszkélkedik, hogy új gázüzletet kötött Putyinnal

2022. szeptember 01. 09:02

A lap azt is felidézi: Magyarország ellenezte az uniós szankciókat, majd nem adott engedélyt a NATO-nak az országon keresztül történő fegyverszállításokhoz.

2022. szeptember 01. 09:02
null

„Az ország energiaellátása biztonságban van” – idézte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt a The Telegraph az állami Gazprommal kötött megállapodás aláírása után. A lap kiemeli:

Magyarország ellenezte a gázzal kapcsolatos uniós szankciókat, majd nem adott engedélyt a NATO-nak az országon keresztül történő fegyverszállításokhoz.

Azt írják: az EU Oroszországgal kapcsolatos megosztottságának legújabb jele az, hogy a prágai ülésen a blokk külügyminiszterei nem tudtak megállapodni az orosz turisták általános utazási tilalmáról. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter elmondta, hogy Budapest ellenezte az orosz vízumtilalmat. Végül a 2007-es vízumkönnyítési megállapodás felfüggesztése mellett döntöttek – olvasható az oldalon.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. szeptember 01. 19:30
Mi úgy harcolunk az ukránokért, hogy megpróbáljuk az oroszok gázkészletét sunyin felvásárolni. Inkább köszönnék meg.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. szeptember 01. 19:21
Összedőlt a libsi putri! Mi lesz veled EU? https://www.origo.hu/itthon/20220901-civilek-kerik-az-europai-bizottsagtol-fizessek-ki-a-visszatartott-forrasokat.html
masikhozzaszolo
2022. szeptember 01. 18:09
Moszkva nem hisz a könnyeknek. Oszkar díj! Szankció miatt most az arany emberke visszasétál amerikába?
cdurmol
2022. szeptember 01. 17:55
Nem értem a Mandínert! Elkeserítően útszéli beírások jobbról és balról. Szinte az egész komment szekció ebből áll. Kinek jó ez? Miért hagyja a Mandíner, hogy pöcegödröt csinálnak belőle?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!