Surányi György Nagy Mártonról: Egy vizsgán megbuktatnám

2022. június 25. 12:05

Surányinál elfogyott a tudomány, ha számolni kellett, de azért Nagy Mártont megbuktatná.

2022. június 25. 12:05
null

Érdekes előadást tartott Surányi György. Az egykori jegybankelnök az akadémiai Stádium 28 kör szerdai fórumán fejtette ki a véleményét Nagy Mártonról és úgy en bloc a magyar gazdaságról.

– idézte a tavaly októberben elhunyt Kornai Jánost Surányi György. Surányi elmondta továbbá, hogy szerinte az infláció nem a háborúval, nem a szankciókkal, még csak nem is a pandémiával kezdődött, hanem még az utóbbi előtt, az egyaránt laza költségvetési és monetáris politika indította be. Hozzátette, hogy egy vizsgán megbuktatná Nagy Mártont azért, mert az részt vett a konstrukció kidolgozásában, hogy tíz évre fix kamatra nem lehet fedezetlenül pozíciót vállalni. Hozzátette, hogy a magyar gazdaságpolitikát bizalmatlanság övezi, mert mindig valahányszor Matolcsy György, Nagy Márton vagy Orbán Viktor megszólalt, mindannyiszor gyengült a forint árfolyama.

– szúrt oda az egyetemi tanár a pénzügyi tárca irányítóinak is.

Surányinál anno elfogyott a tudomány, ha számolni kellett

Mint ismeretes, Surányi Györgyről kemény kritikát fogalmazott meg Gyurcsány Ferenc a híres-hírhedt Őszödi-beszédében: „Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása.

 Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. június 27. 12:04
A Marcinak most mindent meg kell tennie a jegybankelnöki-székért..
Kristály
2022. június 26. 19:42
Ezek a lángész MNB elnökök csödbe nyomták az országot akarva Amikor lejárt a megbizatásuk rögtön Londonban kaptak igazgatósági poziciót. Kérdezem mit háláltak meg nekik ??? Magyarország a csőd szélén és ők igazgatói posztot kapnak.
Sweet Gusztáv
2022. június 26. 12:52
Ez a Nagy izé csak azt mondja,amit seggnyalás közben parancsba ad a puhos.
ebalint
2022. június 25. 19:47
Egy bukott, gazember, hazaáruló arról ábrándozik , hogy vizsgáztat. Ólombányában lenne a helye ennek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!