Elemzők: közel a teljes foglalkoztatás

2022. január 05. 11:28

Regős Gábor, a Századvég elemzője szerint a további fejlődés útja a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozása lehet.

2022. január 05. 11:28
null

A teljes foglalkoztatottság közelében áll a munkaerőpiac és az extenzív növekedési fázis hamarosan lezárulhat – erre a következtetésre jutottak az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb statisztikai adatok láttán.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte: a gazdaságban ismét egyre nagyobb mértékű a munkaerőhiány, ami egyrészt serkenti a béremelkedést, másrészt azonban gátolhatja a gazdasági növekedést. Így a további fejlődés útja a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozása lehet,

csupán új munkahelyek teremtésével már nehéz lesz a gazdasági teljesítmény fokozása.

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője rámutatott: az év végére újra elérkezett a másfél évvel ezelőtt látott munkaerőhiányos és erőteljes bérversennyel járó munkaerőpiaci környezet. Az újra megjelenő és várhatóan fennmaradó munkaerőhiányos helyzet egyben igazolja a felfelé mutató inflációs kockázatok miatt kialakult aggodalmakat is.

(MTI)

 Fotó: MTI / Rosta Tibor 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. január 05. 13:38
Fucss a moslekkoaliciosoknak!
Jason Bourne
2022. január 05. 13:01
Egy áprilisi ellenzéki győzelem után vajon mennyi időre lenne szüksége az új kormányzatnak elkúrni ezt az egészet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!