Márki-Zay szerint a szüléshez nem kell orvos

2022. január 22. 09:55

„A szülészet az egy speciális ágazat, a feleségem sokáig foglalkozott vele, úgyhogy nagy rálátásom van, és hét gyermek születésénél magam is ott voltam” – érvelt a hódmezővásárhelyi polgármester.

2022. január 22. 09:55
null

Márki-Zay Péter Kiszomborban tartott tavaly decemberi fórumán azt hangoztatta, hogy a szüléshez nem kell orvos, mivel az „nem betegség” – írja szombati írásában a Mediaworks Hírcentruma az Origón. Felidézik: a baloldal miniszterelnök-jelöltje hozzátette: a (szüléshez) például, mint nagyon sok más beavatkozáshoz, éppenséggel orvos sem kell. Hogy egy normál szülésznő, ha megfelelően fel van készítve egy holisztikus szülésznő, az tökéletesen biztonságosan le tud vezetni egy szülést.

Márki-Zay: Hét gyermek születésénél magam is ott voltam

A marketinges múltú jelöltnek nincs semmilyen egészségügyi végzettsége – emlékeztet a portál. Mint írják, Márki-Zay Péter felesége tevékenységére hivatkozva értekezett egészségügyi témában. 

A szülészet az egy speciális ágazat, a feleségem sokáig foglalkozott vele, úgyhogy nagy rálátásom van, és hét gyermek születésénél magam is ott voltam” 

– érvelt a hódmezővásárhelyi polgármester.

Szakértők: az orvos nélkül lefolytatott szülés nagyon kockázatos

Szakértők szerint azonban orvos nélkül lefolytatott szülés nagyon kockázatos, számos előre nem látható komplikáció adódhat, amelyeket egy bába vagy dúla nem képes kezelni, kiváltképpen azért, mert a megfelelő szaktudás mellett a szükséges kórházi műszerek sem állnak rendelkezésére – írja a Hírcentrum.

Nem az első eset

Márki-Zay Péter korábban a szemműtétek és a sürgősségi ellátás kapcsán is kifejtette véleményét. Kiderült: Indiába küldené szemműtétre a magyarokat (erről ide kattintva olvashat bővebben), valamint az is, hogy megszüntetné a vidéki sürgősségi és szülészeti ellátást.

 

Nyitókép: John Thys / AFP

Összesen 386 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malori
2022. február 02. 00:53
Szóval kormányra kerülése esetén már szülőorvosokra se lesz szükség. Akinek az kell, az is mehet Indiába szülni.
malori
2022. február 02. 00:30
Ja hogy tőle ered ez a mozgalom. Dicséretes, de lehet, hogy csak szerencséje volt, hogy a hétből egyszer sem volt szükség császárra. Ami szintén nem betegség, de sebész kell hozzá. Hacsak nem ért ehhez is. De azt meg tényleg ne kívánja magának, hogy egy gyerek azért haljon meg vagy szülessen fogyatékosnak, mert az anyját arra biztatta, hogy nem kell neki orvos. Mert elég ha százból egyszer kéne, amikor nincs. Vagy vállalja ezért a felelősséget? Hogy már-már kormányellenes mozgalmat váltott ki a szülő nők körében a szavaival, akik szerint orvossal szülni kész orbanizmus. Akik azt állítják, hogy a terhesség betegség, azért kell hozzá orvos.
kunfia
2022. január 24. 14:35
"Nem az a baj, hogy Orbán Viktornak van egy rakás tanácsadója és szerencsére elég sok jól képzett és profi csapata," Mint pl?
syphax
2022. január 23. 13:08
"...Márki-Zay szerint a szüléshez nem kell orvos.." AHA! ÉS TESSEN MONDNI MÁRKY-ZAY ÚR! A GYERMEKNEMZÉSHEZ KELL-É FÉRFIÚ-I NEMISZERV??? MÁÁN' CSAK HOGY TUGGGYUK--UGYI......ASSZTAT IS, MERHOGY AKINEK NINCSEN OJJJAN AZ VAGY BELE SE KEZDJEN, VAGY VEGYEN MAGÁNAK EGYET PENNYMARKETBE'......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!