Telex-újságíró a Bubiról: Ez már a hülyének sem éri meg

2021. szeptember 09. 18:30

„A három hónapos biciklik rengeteg hibával futnak, sokszor el se lehet vinni őket a dokkolóból” – írta Tenczer Gábor.

2021. szeptember 09. 18:30
null

„Kötelességemnek érzem elmondani – ha már akkorát lelkendeztem egy cikkben a Bubi júniusi újraindulásakor –, hogy ma lemondtam az előfizetést, a szolgáltatás ugyanis csapnivaló lett” – írta hivatalos Facebook-oldalán Tenczer Gábor, a Telex munkatársa. 

Bejegyzésében arról ír, hogy kevés a bicikli, 

rendszeresen üresek a környéken a dokkolók, ami teljesen megbízhatatlanná teszi a rendszer használatát”.

Hozzáteszi, hogy a biciklik rengeteg hibával futnak, sokszor – mint fogalmaz – el se lehet vinni őket a dokkolóból. „A mai példánynak csuklott/ugrott a váltója, rossz volt a nyerge, ráadásul az app térképe is beragadt, ezért nem tudtam, hol tegyem le, hol a dokkoló. visszafele úton se volt sokkal jobb a helyzet” – írta Tenczer.

Inkább újra előveszem az öreg Csepelt a tárolóból, a Bubin meg utazzon az, akinek rengeteg ideje van. Hasta la vista, Buby!”

– zárta bejegyzését.

Nyitókép: MTI / Marjai János

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. szeptember 10. 13:46
Eleve hülye volt, aki ezt az egészet kitalálta. Pontosabban valakiknek nagyon is megérte. Miért kellene nekem biciklit bérelni, az emberek 99%-a a kocsiját sem bérli. Aki nagy bringás, az úgyis megveszi a saját biciklijét, amit aztán kedvére butykolhet. Ráadásul az önjáró rollerek már folyamatosan teret hódítanak, én bármikor megyek alig látok olyan embert, aki bubis biciklit használna.
Vakfolt
2021. szeptember 10. 13:10
Reggel munkába megy az ember, délután meg jön. Ez a lárva meg tizenegykor nem talált brinyót, mert elvitték a használhatókat. Akkor szar az egész. És bele kell sírni az egyéni szoc problémát a világba.
józan paraszti ész
2021. szeptember 09. 23:33
Talán nem kellene közpénzből támogatni, aztán mindenki venne magának biciklit aki biciklizni akar, és így nem lenne reklamáció.
Gabsimen
2021. szeptember 09. 22:54
Van némi igazság abban, amit Tenczer Gábor ír (én magam sokszor használom a rendszert, olyannyira, hogy még indulás előtti ügyféltesztben is részt vehettem), de szerintem a legtöbb hiba abból fakad, hogy túlságosan népszerű lett az amúgy nagyon jól megújult Bubi és így jóval kevesebb az elérhető bicikli, mint amennyire szükség lenne. A problémák nagy része megszűnik majd azzal, hogy új bicikliket rendelnek meg, amire úgy tudom van is opció. Bár nem minden esetben, de az említett felvétel hiba megoldható az app újraindításával amúgy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!