Átment egy koronavírus-gyanús beteg a 18. kerületből a Szent László Kórházba

2020. március 06. 15:39

A férfi egy órát várt a mentőkre, majd elhagyta a szakrendelőt, hogy átutazzon egy kórházba.

2020. március 06. 15:39

Mentővel vittek volna el egy koronavírus-gyanús férfit a 18. kerületi Zsebők Zoltán szakrendelőből, aki azonban elszökött – írja az Index. A holland állampolgárságú, ám magyarul beszélő férfit az épület második emeletén tartották, azonban mire a mentő megérkezett, ő már nem tartózkodott ott. Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere részletesen beszámolt Facebook-posztjában az esetről. 

A beteget vizsgáló doktornő, dr. Kis Noémi Cintia az RTL Klub és a Hír TV kérdéseire elmondta, hogy a beteg 9 óra környékén érkezett a rendelőbe egyedül és nem várakozott sehol, kivéve a második emeleten, amit fertőtlenítettek is utólag. A férfi fejfájásra, levertségre, köhögésre, valamint magas lázra panaszkodott. A férfit a gyanú megállapítása után helyezték külön, ahonnan később meglépett. A személyzet ezt követően értesítette a rendőrséget.

A férfi nem sokkal később a Szent László Kórházban tűnt fel, ahonnan ugyanakkor a személyzet elküldte. „A jelenlegi információnk szerint a Szent László Kórházba ment, ahol azonban azt állította, hogy az elmúlt napokban nem került kapcsolatba fertőzött személlyel, végül annak ellenére elengedték, hogy lázas és levert volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy tömegközlekedéssel, taxival vagy esetleg a saját autójával közlekedett” – fogalmazott Szaniszló Sándor az Indexnek. A férfi ezt követően szintúgy, mint a kórházban történő feltűnése előtt, keresés alá került a rendőrség által.

„Ha valaki elfut, akkor azt utolérik. A járványügyi szakemberek keresni fogják őt, és ha szükséges, akkor rendőri erőket is bevetnek. A járványügyi szabályok megsértése ugyanis akár a bűncselekmény kategóriáját is kimeríthetik” – ezt már Müller Cecília tisztifőorvos mondta a holland férfivel kapcsolatban. Az az információ egyelőre pontosításra vár, hogy a férfi az utat a szakrendelőből a kórházba gyalog, tömegközlekedéssel vagy taxival tette meg.

Magyarországon jelenleg négy megerősített koronavírus-fertőzött van: ebből egy a gödöllői Szent István Egyetemen tanuló, másikuk a Semmelweis Egyetemen tanuló diák, harmadik az utóbbi barátnője, a negyedik pedig egy brit férfi, aki Milánóból érkezett Debrecenbe.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. március 06. 20:07
Gyurcsány nem mondta meg Karácsonynak, hogy mit kell nyilatkozni, hogy olyan csendben van?
Krupp Skya
2020. március 06. 19:44
Én megértem a hollandot azt is gondolom hogy hol landolt, elment Ujhelyihez még egy utolsót harangozni.
Gregorius
2020. március 06. 19:33
Ausztriában tízszer annyi tesztet végeznek, mint nálunk. A kétséges esetekben nem kellene annyira szigorúan ragaszkodni a protokollhoz, azért nem vagyunk annyira szegények. A fertőzött iráni tankörtársain sem végezték el ( csak egyen) , bár több órán keresztül egy légtérben voltak vele és természetesen beszéltek is hozzá.
luisbathhelena
2020. március 06. 19:26
-keresés alá került a rendőrség által.- Na most szúrom magam tökön.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!