Jobbik: Humánerőforrás-katasztrófa fenyeget az oktatásban

2018. július 20. 11:22

Humánerőforrás-katasztrófával fenyeget az oktatás állapota a Jobbik szerint.

2018. július 20. 11:22

A Jobbik szerint humánerőforrás-katasztrófával fenyeget az oktatás állapota, és a helyzeten nem javít a jövő évi költségvetési javaslata. Ander Balázs jobbikos képviselő, az Országgyűlés oktatási bizottságának alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a pedagógusok elhagyják a pályát, és egyre több diák morzsolódik le. Míg 2010-ben a 17 évesek 98 százaléka ült az iskolapadban, mostanra 85 százalékra romlott ez a mutató.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a 21. században a legfontosabb versenyképességi tényező a magas hozzáadott érték produkálására képes emberi tudás lesz – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint drámai a helyzet.

Azt mondta, egy évtized alatt 10-ről 15 százalékra nőtt azon iskolák aránya, ahol a hátrányos helyzetű diákok vannak többségben, ráadásul romlik e fiatalok tanulmányi teljesítménye, amelyre mind erősebben nyomja rá bélyegét a visszahúzó közeg, amelyben élnek.

A politikus azt közölte: 700 milliárd forintnyi mozgásteret látnak a jövő évi költségvetés pénteken elfogadandó tervezetében, de a kormányoldal lesöpörte a „presztízsberuházásokból” az oktatás problémáinak megoldására mintegy 100 milliárd forint átcsoportosítását javasló indítványaikat.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2018. július 20. 13:55
Pontosított cím Humánerőforrás-katasztrófa fenyeget a Jobbik vezetésében
Einar
2018. július 20. 12:54
"Humánerőforrás-katasztrófa" Még az SZDSZ is csettintene a nyelvével erre szép magyar szóra.
Esvány
2018. július 20. 12:27
"Azt mondta, egy évtized alatt 10-ről 15 százalékra nőtt azon iskolák aránya, ahol a hátrányos helyzetű diákok vannak többségben, ráadásul romlik e fiatalok tanulmányi teljesítménye" Nagyobb lett a cigánypurgyék aránya, mert a magyar nők önmegvalósítanak, a cigány nők meg szülnek.
Zod
2018. július 20. 12:13
Bíró Ica segíts!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!