Lezárult a Buda-Cash vagyonvizsgálata: pénz és értékpapírok is hiányoznak

2015. július 02. 19:01

Pénz, valamint MOL, Richter és OTP értékpapírok is hiányoznak – állapította meg a felszámoló cég, amely befejezte a Buda-Cash Brókerház Zrt. vagyonvizsgálatát. Tájékoztatásuk szerint a brókerház értékpapír-állománya kevesebb, mint az ügyfelek követelése.

2015. július 02. 19:01

Értékpapírok és pénzeszközök hiányát állapította meg a Buda-Cash lezárult vagyonvizsgálata – közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a honlapján csütörtökön.

A PSFN tájékoztatása szerint egyes értékpapírokból kevesebb van meg ténylegesen, mint amennyi az ügyfelek összesített követelése, így nem várható azok teljes mértékű kielégítése. Ezeknél az értékpapíroknál kidolgoznak egy, a jogi környezetbe illeszkedő kiadási menetrendet. 

Hiányoznak egyebek mellett Richter, Mol, OTP papírok, valamint diszkont kincstárjegyek és különböző sorozatú állampapírok is. Hogy pontosan mely értékpapírokból van hiány, azt a felszámoló honlapján ellenőrizhetik.

Azokat az ügyfeleket, akiknek az értékpapírjai hiánytalanul megvannak, a felszámoló folyamatosan hívja be adategyeztetésre, hogy aztán új értékpapírszámlájukra továbbítsák a papírjaikat.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. július 03. 07:28
Semmiség. ~300 milliárd Ft. CSAK A FIDESZ MAFFIA !
választópolgár
2015. július 03. 00:09
Magyarországon a brókercég már szitokszó lett, olyan komolyan vehető mint kifejezés mint pl : az ukrán vállalkozó.
választópolgár
2015. július 03. 00:01
Magyarországon egy brókercégnél eltűnik a pénz? Ez természetes. Alapszabály.Pénzt nem adunk másnak kezelésre.
vakhangya5
2015. július 02. 19:27
Akkor most kedves Polt Péter mi fog következni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!