Részlegesen felfüggesztette a jegybank a Quaestor engedélyét

2015. március 10. 10:13

A Quaestornál tartott vizsgálat során szabálytalanságokat tártak fel, így a jegybank részlegesen felfüggesztette a cég engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki. Közben a Külgazdasági és Külügyminisztérium azonnali hatállyal felbontotta a Quaestor-vezér érdekeltségébe tartozó cégekkel kötött szerződéseit.

2015. március 10. 10:13

Részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank kedden, és felügyeleti biztost is kirendelt az intézményhez – közölte a jegybank kedden az MTI-vel. A közlemény szerint az MNB a cégnél hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt, ezért függesztette fel részlegesen a Quaestor tevékenységi engedélyét. A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat – írja az MNB. 

A felügyeleti biztos kirendeléséről a jegybank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa hozott döntést. A biztos még kedden  átveszi az intézmény irányítását az  igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. Az intézkedések hatálya alatt – a szabálytalanságok tisztázása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel. Az intézkedések a felügyeleti biztos kirendelésének megszüntetéséig, de legfeljebb a jegybanki vizsgálat lezárásáig érvényesek. Az MNB tájékoztatta az illetékes nyomozó szervet – közölte a jegybank.

A KKM szakít Tarsoly Csabával

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel – közölte a tárca kedden az MTI-vel. Mint írták, a Quaestor csoport hétfő esti bejelentése nyomán a minisztérium azonnali hatállyal felbontja az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetésére vonatkozó szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának, Tarsoly Csabának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel.

Hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft. Indoklása szerint a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését, a kialakult pánik során ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor csoport likvid pénzügyi eszközeit, ezért az állam segítségét kérték.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. március 10. 17:29
Tarsoly Csaba! 150 milliárdot elfideszelt. 1994-ben találkoztam vele személyesen. A Siófok környéki, Postabank hitelből gyarapodó "vállalkozások"-nak volt pénzügyi tanácsadó szakértője. Mind az összes becsődölt, kivétel nélkül. A Postabank hitelei "kint maradtak". A Csabi meg milliárdos lett. Naháááát.....
Gregorius
2015. március 10. 14:17
Egyszerűen nem értem. Ez az a cég, amelyik még tavaly is kapott engedélyt nagyobb kötvénykibocsátásra, és komoly állami kapcsolatai (kereskedőház, vízumközpont) is vannak, azaz ennél feltételeznénk a legkomolyabb előzetes ellenőrzést. Vigyázni kell arra, hogy nehogy durván sérüljön ez az üzletág, mivel ez sok olyan "közepesnél valamivel jobban kereső embert" is érinthet, akik ilyen pénzügyi eszközökbe fektettek, mivel a normál betétek reálkamata a nulla körül van.
Mohn
2015. március 10. 14:02
Ááááááááááá...... Szoci brókerbotrány ez is..:)))))))))))
dick52
2015. március 10. 12:35
Szepek es gazdagok??? Kinaban, ilyen sok penzert, halal jar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!