Fellebbez CET-ügyben a főváros, hétmillárd a tét

2013. szeptember 26. 16:31

A Kúriához fordul jogorvoslatért a budapesti önkormányzat a Pécsi Ítélőtáblán a CET-perben hozott közbenső határozat miatt, mely szerint a főváros köteles megfizetni az MKB Banknak a 2008-ban a beruházással kapcsolatban kötött három oldalú hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot – írja a NOL.

2013. szeptember 26. 16:31

A NOL arról ír: Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a főváros közgyűlésén arról beszélt, hogy a fennálló pénzügyi adósság 25,3 millió euró (7,5 milliárd forint), hozzátéve, hogy a bíróság a fizetendő összeget pontosan nem határozta meg. A lap szerint a főváros egyelőre nem tudja, miből tudná kifizetni az adósságot. A budapesti önkormányzat a Kúriához nyújt be fellebbezést a Pécsi Ítélőtáblán a CET-perben szerdán hozott közbenső határozat miatt.

A CET ügyében az elhúzódó megnyitás miatt a korábbi bérlők visszaléptek, az új jelentkezők jóval alacsonyabb bérleti díjért hajlandóak üzletet nyitni a volt Közraktárakban. A fővárosi üzemeltetésű Budapest Galéria és a CSAPI használtcikk piac a CET-be kerül, sőt, a főváros félmilliárdból kialakítana egy rendezvényközpontot is. A főváros a közbeszerzési törvény hatálya alól is felmentést kért összesen 1,3 milliárd forint értékben. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2013. szeptember 26. 20:12
Ideje volna a fidesznyik t6olvajoknak is megtanulni a magántulajdon szentségét!
kjkj945
2013. szeptember 26. 16:42
""A Kúriához fordul jogorvoslatért a budapesti önkormányzat a Pécsi Ítélőtáblán a CET-perben hozott közbenső határozat miatt, mely szerint a főváros köteles megfizetni az MKB Banknak a 2008-ban a beruházással kapcsolatban kötött három oldalú hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot – írja a NOL."" És miért nem azoknak teljes családi vagyonelkobzás, akik kötötték a szerződést???
micream
2013. szeptember 26. 16:36
pedig már azt hittem, jön egy hír ami nem drogos, vagy korrupt fideszesekről szól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!