Az ország megkezdte a kilábalást az adósságcsapdából Németh Lászlóné szerint

2013. szeptember 01. 16:16

Megkezdte az ország a kilábalást az adósságcsapdából - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap Szekszárdon a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén; a tárcavezető ezt követően aláírta a PPP-konstrukcióban épült bátaszéki uszoda kiváltásáról szóló szerződést.

2013. szeptember 01. 16:16

Visszafizettük az IMF-hitelt, megszűnt a Magyarországgal szemben 2004-ben indult túlzottdeficit-eljárás, az ország az adósságterheit lerakva képes egyre jobban teljesíteni – mondta a miniszter a szekszárdi megyeházán. Emlékeztetett arra is, hogy a kormány 1956 önkormányzat 600 milliárd forintnyi adósságterhét vállalta át. Ugyanezt a célt szolgálja a PPP-konstrukcióban (Puplic Private Partnership) – a köz- és a magánszféra együttműködésében – épült sportlétesítmények kiváltása – tette hozzá.

Mint mondta: a kormány célja a felelős vagyongazdálkodás jegyében, hogy az önkormányzatoknak térítésmentesen juttasson ingatlanokat, amelyek beruházások, fejlesztések alapjául szolgálhatnak. A Tolna megyei fejlesztésekről szólva mások mellett kiemelte a dombóvári kórház korszerűsítését, amelynek támogatásáról már döntés született, a Duna-projekt most zajló árvízvédelmi munkáit, a Tengeric-Szedres, illetve a Paks-Kölesd összekötő út építését.

Az ünnepség után a fejlesztési tárca vezetője, Bognár Jenő (Fidesz-KDNP), Bátaszék polgármestere, valamint Werner Mihály, az Alisca Bau Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója aláírta a PPP-beruházással 2008-ban épült bátaszéki tanuszoda állami átvételéről szóló szerződést. A 470 millió forintból épült uszodát 377 millió forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., amely térítésmentesen átadja azt a bátaszéki önkormányzatnak – ismertette a miniszter. Németh Lászlóné az MTI kérdésére elmondta: 2012-ben országszerte 34 sportlétesítmény kiváltásáról kezdődött tárgyalás. Eddig 11,9 milliárd forintot fordítottak PPP-s sportingatlanokra, a fennmaradó szerződések kiváltására még 12-13 milliárd forint szükséges – tette hozzá.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. szeptember 02. 09:01
Ha vége a mélyrepülésnek, az is valami.
liberálzöld.
2013. szeptember 02. 08:54
Ja. Lassan kilábal. Csak azt nem tudom, mikor kezdi meg.
HSL
2013. szeptember 02. 06:16
az adósságnövekedés is növekedés, a finessz jobban teljesít az elqrásban is! :DDD
Akitlosz
2013. szeptember 02. 03:51
Bárcsak igaz lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!