Fidesz: Hiteltelen a baloldal aggodalma a vonatjegyárak ügyében

2013. május 11. 16:18

Hiteltelennek tartja a baloldal aggodalmát a Fidesz a vonatjegyárak ügyében, mert – mint közölték – a szocialista kormány alatt csaknem másfélszeres volt az áremelkedés.

2013. május 11. 16:18

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a nyugdíjasokat és a gyermekeket is megadóztatja a miniszterelnök azzal, hogy jövő szerdától bevezetik a gyors- és sebesvonatokra is kötelező pótjegyet.

A Fidesz szerint hiteltelen a baloldal aggodalma, hiszen éppen a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején emelkedett 140 százalékkal a vasúti jegyek ára, továbbá regisztrációs jegyet, majd 500 forintos pótdíjat vezettek be, „mit sem törődve azzal, hogy a megszorító politikájuk miatt már így is nehéz helyzetbe került emberekre ezzel újabb terheket tesznek”.

Az MTI-hez küldött reagálásukban hangsúlyozták, ezzel szemben a jelenlegi kormánypárt az emberek oldalán áll, és nem hagyja, hogy visszatérjen a 2010 előtti állapot. Éppen ezért Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egyeztetést kezdeményezett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a MÁV által tervezett, bizonyos vonatokat érintő gyorsvonati felár felülvizsgálatának ügyében.

A MÁV korábban azt közölte honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes – gyorsvonattal érintett – viszonylatára pótjegyet váltani.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neven
2013. május 11. 22:39
Miért nem akkor aggódott a maszop amikor elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi fizetést..és elvették többjüktől gázártámogatást!!!!!!!!!!!!
chack
2013. május 11. 21:32
Először fel akarták emeltni a buszjegyek árát, ha azon az útvonalon vonattal is lehet utazni, mondván kényszerítsük az állampolgárokat a vonatozásra. Felemelték a buszárakat azokon a járatokon, amelyeken "emelt szintű" szolgáltatás van (értsd: talán oda is ér valamikor a célállomásra) Most meg felemelték a gyorsvonati jegyárakat egy pótdíj bevezetésével. Két személynek olcsóbb autóval mennie. Addid, amíg be nem vezetik a kötelező útdíjat az összes útra. Én egy helyen szednék útpénzt, de ott milliós nagyságrendben: a Parlamentből kifelé.
belga
2013. május 11. 21:20
Az viszont annyira klassz, hogy a Fidesz most már saját magával szemben (is!) védelmez bennünket! Bejelenti Varga Mihály, hogy milyen lépéseket terveznek az ügyben, hogy ne kerüljünk túlzott def eljár alá, úgymint -tranzakciós adó növelés, -egy pár nagyberuházás leállítása(ezek között fakiirtott, feldúlt Kossuth tér átalakításának befagyasztása), -pedagógus életpálya modell beindításának elhalasztása. Aztán ezzel egyidőben jön az a hír is, hogy fidesz frakció nem engedi, hogy brüsszel újabb megszorításokkal sanyargasson bennünket. Huhhh, ezt megúsztuk. reméljük, hogyg továbbra is védelmeznek bennünket.
Bábeli békák
2013. május 11. 19:52
A nyugdijasok ingyen repülhetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!