Az előző kormányokat okolja a felsőoktatás helyzetéért a Fidesz

2013. február 04. 14:56

A parlament szakbizottságának fideszes alelnöke Hiller István sajtótájékoztatójára reagálva közölte: az MSZP és az SZDSZ taszította gödörbe a felsőoktatást.

2013. február 04. 14:56

Pósán László, az oktatási bizottság kormánypárti alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a felsőoktatásban Magyar Bálint volt SZDSZ-es szakminiszter „átgondolatlanul erőszakolta ki a Bologna-rendszerű képzés bevezetését”, az MSZP-s Hiller István pedig tárcavezetőként fenntartotta ezt, hozzájárulva ezzel ahhoz, „hogy a felsőoktatás színvonala, minősége gyors ütemben romoljon”. A fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, az MSZP-kormányok alulfinanszírozott és hosszú távon fenntarthatatlan felsőoktatási rendszert hagytak maguk után, amelyet az átgondolatlan PPP-beruházásokkal súlyos adósságba is vertek.

Szerinte a szocialisták nem arra költötték a pénzt, amire kellett volna, az oktatás és a kutatás színvonalának megtartása, erősítése helyett „felesleges kapacitások kiépítésében jeleskedtek”, többek között ezért is fenntarthatatlan az általuk örökül hagyott felsőoktatási rendszer. A munkaerőpiacon gyakran értéktelen diplomák miatt a fiatalok nagy részét diplomás munkanélküliség vagy az ország elhagyásának kényszere várta – folytatta Pósán László, hozzátéve, hogy az MSZP-sek – ha rajtuk múlik – „tandíjjal zárták volna és zárnák le most is véglegesen a szegényebb családok gyermekei előtt az egyetemek kapuit”.

Jelezte: a jelenlegi kabinet – vállalva a felsőoktatási rendszer átalakításával járó elkerülhetetlen érdekütközéseket – határozott lépéseket tett annak érdekében, hogy a magyar egyetemek és főiskolák ezentúl érdemben segítsék a fiatalokat abban, hogy megtalálják számításaikat a magyarországi munkaerőpiacon. Végül megjegyezte, az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött oktatók is „nyugodtan maradhatnak a felsőoktatásban”, hiszen nem a munka tiltott, hanem a dupla juttatás, azaz az egyszerre fizetett bér és nyugdíj.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2013. február 04. 21:25
Meg az almafa.
FOB
2013. február 04. 17:40
Pósán igyon még egy felest és fogja rá a nyuszira.
Yuing
2013. február 04. 16:51
Az Orbán-kormány az oktatásban végrehajtott dilettáns és tendenciózus lépéseivel felszámolja Magyarország jövőjét, és évtizedekre leválasztja az országot a fejlett világtól. A Turulba született ember az állam által kontrollált alattvalókat, a politikai katolicizmus antiszemita janicsárjait neveli, akik semmi másra nem lesznek alkalmasak, mint közmunkát végezni és az Orbán által mozgatott szélsőjobboldal békemenetein vonulni a modernizáció ellen. Orbán gyarmatosításnak nevezi a civilizációt és a fejlett világ befolyását, hadat üzent a Nyugatnak, a technikai haladásnak és fejlődésnek. Lerombolja a felsőoktatást, és az iskolák államosításával felszámolja a szabadságot. Megöli Magyarországot.
Yuing
2013. február 04. 16:36
Agyatlan barmok vannak a fideszben ? Hát nem ti akartok a szarból ostort fonni ? Most meg másra kenni a mocskotokat? Ezt tudjátok és semmi mást, görények !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!