Szociális bankszámlát vezetne be a Jobbik

2013. január 24. 12:17

A párt javaslatának célja, hogy a kiskeresetűek mentesüljenek a tranzakciós költségektől és a számladíjaktól.

2013. január 24. 12:17

A Jobbik szociális bankszámla bevezetését javasolja, amelynek segítségével a kiskeresetűek mentesülhetnének a tranzakciós költségektől és a számladíjaktól – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel. Az ellenzéki politikus ismertette: a Jobbik elsősorban a tranzakciós illeték áthárításával és a sok esetben „indokolatlanul magas kezelési költségekkel” leginkább sújtott kis- és középkerestűeknek segítene a szociális bankszámlával, így csak a bruttó 200 ezer forintnál alacsonyabb keresetűek vehetnék igénybe ezt a szolgáltatást.

A párt szerint ezzel a számlacsomaggal a legrászorultabbak mentesülhetnének havi több ezer forintos költségtől és szinte ingyenes bankszámlát tarthatnának fenn. Hozzátette: hosszabb távon minden 100 százalékig magyar tulajdonban lévő mikro- és kisvállalkozásra is kiterjesztenék a szociális bankszámla igénybevételének lehetőségét. Az MTI kérdésére Z. Kárpát Dániel elmondta: elsősorban a takarékszövetkezeti hálózat feltőkésítésén keresztül tartják megvalósíthatónak a szociális bankszámlák bevezetését és az erről szóló határozati javaslatot az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetén be is nyújtják a parlamentnek.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arivistus
2013. január 24. 15:30
Nekem tetszik az ötlet.
impertinent
2013. január 24. 14:59
Ez is jó ötlet, de a fidesznek nem fog tetszeni, hiszen kedvez a szegénykenek, akik nem az Ő szavazóbázisuk. Elvetve.
OrangeOrder
2013. január 24. 12:45
Nah, és még a Fideszt kommunistázzák, zseniális. Pfff.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!