Jön az IMF, de nem hitelről tárgyal

2012. december 11. 17:41

Magyarországon lesz január 16. és 28. között a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja, de ezúttal nem lesznek hiteltárgyalások, az IMF szakértői csupán a szervezet éves, Magyarországról szóló országjelentésének előkészítése, illetve a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzése miatt érkeznek – közölte kedd délután Iryna Ivaschenko, az IMF budapesti irodájának vezetője.

2012. december 11. 17:41

Iryna Ivaschenko közleményében hangsúlyozta: az IMF valamennyi tagországában tart ilyen rendszeres, a szervezet alapszerződésének négyes cikkelye szerinti egyeztetéseket. Varga Mihály tárca nélküli miniszter kedd délelőtt egy üzleti konferencián úgy fogalmazott: az IMF-fel egyelőre csak egyeztetések zajlanak, az IMF küldöttsége jövő év januárjában Magyarországon tartózkodik, és akkor akár hivatalos tárgyalások is lehetnek.

Az IMF legutóbb 2012 januárjában adott ki országjelentést. A valutaalap tárgyalódelegációja azóta – hivatalos úton – egyszer, 2012 júliusában járt Magyarországon a magyar kormány által kezdeményezett hitelmegállapodásról szóló hivatalos tárgyalások keretében. Az előző országjelentés előkészítését 2011 novemberében kezdték, de a kormány bejelentése miatt, amely szerint elővigyázatossági hitelkeretért fordul a szervezethez, későbbre halasztották az országjelentés közzétételét.

Az IMF 1999 áprilisa óta teszi közzé az országlátogatásokról készült szakértői jelentéseket. Egy-egy ilyen országlátogatás során az IMF közgazdászai az ország gazdasági életében fontos szerepet betöltő szakemberekkel, így kormánytagokkal, politikusokkal, jegybankárokkal, felügyeleti hatóságok vezetőivel, illetve a piaci szektor és a tudományos élet meghatározó szereplőivel egyeztetnek az ország gazdasági helyzetéről. Az országlátogatást követően az IMF szakértői jelentést készítenek, amelyet később az IMF igazgatótanácsa tárgyal meg. A négyes cikkely szerinti országjelentésben az IMF szakértőinek véleménye jelenik meg, az igazgatótanács külön közleményben ismerteti álláspontját.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2012. december 11. 22:44
Mi a jó büdös kúrva anyjukat ellenőrizgetnek???!!! Ki vannak fizetve a vállalt részletek? Ki !!! Javult a Magyar állam adóssága, költségvetési hiánya???! Igen!!!! Eléggé meg lett már nyomorgatva a Magyar nép? IGEN?IGEN? IGEN!!!! Akkor mi ez a nagy érdeklődés? Menjenek a náthás picsába, azon országokba akik élvezik a szaktudásuk gyümölcsét! Abba a mínusz öt-be!!!!
Justicia
2012. december 11. 20:02
Ha most csak ez jut eszetekbe, majd az országjelentés olvasása után rohantok Viagráért.
Öreg
2012. december 11. 20:02
Fizetjük a törlesztéseket? Ha igen, nem sok ellenőrizni valójuk van, mert a megállapodást- amit nem ismerünk- nem a mostani kormány kötötte és a választás előtt nem hangzott el, hogy mit várnak- mármint ők- az új kormánytól! Lehet, hogy azért nincs megállapodás, mert ugyanazokat a feltételeket nem tudták elfogadtatni?
Wazze
2012. december 11. 18:40
Hogy a picsába kaptak beutazó vízumot???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!