Lemondott a bankszövetség elnöke

2012. november 13. 10:26

Patai Mihály már korábban jelezte, hogy lemond, ha a parlament a banki szektor számára további, teljesítőképességen felüli terheket jelentő, előre nem egyeztetett intézkedéscsomagot fogad el. Mivel az országgyűlés hétfőn éjjel megszavazta a javaslatokat, ezért a bankszövetség elnöke hivatalosan is bejelentette távozását.

2012. november 13. 10:26

Lemondott tisztségéről Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke – közölte a szövetség főtitkára kedden az MTI-vel. Kovács Levente írásos tájékoztatásában emlékeztetett, hogy Patai Mihály korábban kilátásba helyezte lemondását abban az esetben, ha a parlament a banki szektor számára további, teljesítőképességen felüli terheket jelentő, előre nem egyeztetett intézkedéscsomagot fogad el. Az Országgyűlés hétfőn éjszaka megszavazta a kormányzati javaslatokat, így Patai Mihály kedden hivatalosan jelezte lemondását.

A Magyar Bankszövetség megkezdte a rendkívüli közgyűlés előkészítését, amelyen elnököt, és az időközben megüresedett kisbanki képviseleti pozícióra új elnökségi tagot választ. Az alapszabály értelmében az átmeneti időszakra az elnöki feladatokat a szövetség alelnöke, Gyuris Dániel látja el.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. november 13. 14:45
Ez az ember Orbán pávatáncának az áldozata! Hitt neki, az meg jót átverte! Hm!
Soma
2012. november 13. 13:51
"Patai Mihály korábban kilátásba helyezte lemondását abban az esetben, ha a parlament a banki szektor számára további, teljesítőképességen felüli terheket jelentő, előre nem egyeztetett intézkedéscsomagot fogad el. Az Országgyűlés hétfőn éjszaka megszavazta a kormányzati javaslatokat, így Patai Mihály kedden hivatalosan jelezte lemondását." --- Jó lenne tudni, ki és mit ígért neki!
tetigi
2012. november 13. 13:40
Már csavarni lehet a könnyet az alsónadrágomból. Papírzsepííít!
Trükkök Százai...
2012. november 13. 13:13
Az erősebb kutya b*szott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!