Mi lesz az IMF-tárgyalásokkal?

2012. július 14. 11:45

Az ATV Madár Istvánt, a Corvinus Egyetem adjunktusát kérdezte.

2012. július 14. 11:45

Madár István szerint Magyarország szigorú ellenőrzéssel járó készenléti hitelt kaphat az IMF-től, de a kormány maga azt mondja, hogy a hitelt nem fogja lehívni, így kvázi elővigyázatossági hitellé fog átalakulni.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. július 14. 23:40
Forsz 2012. július 14. 21:18 @smogger Ez a kormány pedig a két év alatt közel tíz százalékkal csökkentett az államadósságán. szabad gazdálkodás lehetőségét vállalja.
Forsz
2012. július 14. 18:24
Szkeptikus vagyok a tárgyalásokat illetően. Az IMF/EU delegáció elfogadhatatlan feltételekkel jön - mint kiderült. Orbán pár napja világossá tette, hogy sem vagyon adót, sem ingatlan adót nem kíván a kormány bevezetni; továbbá nem kívánja a korábbi kurzus kiszolgáló politikáját sem gyakorolni. Nem kívánja a még állami kézben lévő közszolgáltató vagyont sem privatizálni, nem kíván az energia fronton újabb terheket a lakosságra rakni. Orbánék egyetlen dolgot szeretnének: védőhálónak betudható fedezetet esetleges valutaínségesebb időkre, amelyek lehívását normál körülmények között nem tervezik. Az IMF pedig nem ezt szeretné, hanem pórázt a nyakunkba. Ha lesz megállapodás, akkor az csakis akkor lesz lehetséges, ha az IMF feladja az idomári hajlandóságát. Egyébként megint csak duzzogó távozásra van kilátás.
gabuci
2012. július 14. 15:46
Ne izgulj orbán, az h az IMF készenléti hitelről tárgyal, csak pávatánc.
drkovax
2012. július 14. 12:58
Egy ideje már a hosszú távon legjobb dolgot teszik: forintból törlesztik a devizaadósságot. Minek kéne újra forintadósságot devizaadósságra konvertálni, mint 2008-ban. Annál nagyobb hiba kevés létezik, önként egy kormánynak sem lett volna szabad megtennie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!