Elemzők: nem várhatóak árfolyammozgások

2012. július 06. 15:23

Londoni felzárkózó piaci elemzők pénteki értékelései alapján a piac már beárazta a nemzetközi szervezetekkel folytatott tárgyalások nyári kezdőpontját, ezért nem kell nagyobb árfolyammozgásokra számítani.

2012. július 06. 15:23

A piac már beárazta az IMF/EU-tárgyalások nyári kezdetét, így az unió és a valutaalap küldöttségének július 17-i budapesti érkezéséről szóló pénteki bejelentést várhatóan nem követik jelentősebb árfolyammozgások — közölték értékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők. Álláspontjuk szerint a befektetők innentől a tárgyalások során valószínűleg felmerülő — például a pénzügyi tranzakciós illeték jegybankra kiterjesztésével kapcsolatos — vitákra figyelnek majd.

A küldöttség érkezésének bejelentése után nem mozdult jelentősebben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása a londoni piacon. A CMA adatszolgáltató cég szakelemzői az MTI kérdésére elmondták, hogy az irányadó magyar szuverén kötvény CDS-középárfolyama enyhe drágulással 508 bázispont volt a péntek délutáni londoni kereskedésben az 502,4 bázispontos előző záró után.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Omega2010
2012. július 07. 10:07
Az MNB-re jogtalanul kivetett tranzakciós illeték kioltotta a pozitív mozgásokat. Nagy kár, mert innentől csak gyengülni fog minden eszköz, mivel megállapodás sosem lesz. Márciusig már fél lábon is kihúzza a fidesz. Az ország és az emberek eddig sem érdekelték őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!