A főváros birtokba vette a CET-et

2012. július 25. 20:43

A Főpolgármesteri Hivatal és a kivitelező szerdán megállapodási szándéknyilatkozatot tett, így a főváros birtokba vette a a Duna-parti CET-épületegyüttest.

2012. július 25. 20:43

Birtokba vette szerdán a Duna-parti CET-épületegyüttest a főváros, miután az önkormányzat képviselői és a kivitelező konzorcium jegyzőkönyvben rögzítette megállapodási szándékát – közölte a Főpolgármester Hivatal az MTI-vel.

Mint írták, a generálkivitelező WHB Kft. a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének megfelelően szerda délután lehetővé tette, hogy a főváros birtokba vegye az épületet. Ezzel megnyílt a lehetősége annak, hogy az önkormányzat befejezze az építési munkálatokat, és mihamarabb megnyissa az intézményt a látogatók előtt. Jelezték továbbá, hogy a kifizetetlen alvállalkozók is pénzhez juthatnak. Az önkormányzat az üggyel kapcsolatban pénteken sajtótájékoztatót tart.

A Fővárosi Ítélőtábla június 19-én kelt jogerős döntésének megfelelően a kivitelezőnek július végéig kellett birtokba adnia az épületet. A Duna-parti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET (Central European Time) tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gvarga10
2012. július 26. 07:55
Valaha ott volt a Betonelemgyár őse.Még a Szabadság és a Petőfi hid háborús sérüléseinek javitására hozták létre.Megszünésekor ebből a gárdából alakult meg a Szentendrei úton a 2.sz Épületelemgyár,hogy elkezdjék Budapest bedobozolását.(1949-52) Most pedig úgy rémlik nekem,hogy egy szivós bárka dangubál a Petőfi hid pesti hidfőjénél. Benne Achab kapitány egy méretes szigonnyal. Vár.A CET-re áhitozik!Csak azért nem támadott eddig,mert a város tele van GREENPEACE aktivistákkal-mint köztudomású,veszélyesebbek a gyilkos cetektől is! Remélem,hamarosan eljő Achab ideje!
Hajdú Sógor
2012. július 26. 01:15
A szovjet és az amerikai gigantománia a csőcselék szája ize szerint való.
Hajdú Sógor
2012. július 26. 00:52
A CET-be be köll tolni az Időkereket, a Vaskefét, a Rajk-féle Lehelpiacot, és bedobni a Dunába a picsába.
StG
2012. július 25. 22:10
Na azt hiszem, innentől kezdve maradok a blognál, ott egy fokkal kevesebb a troll...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!