Matolcsy: Amerika ösvényén járunk

2012. június 14. 11:04

Legújabb könyvajánlójában Matolcsy György egyebek mellett azt írta, hogy a magyar kormány már nem foglya a lobbicsoportoknak: „Amerika régi és sikeres ösvényén járunk, szabadon, nem lobbik foglyaként” – fogalmazott jegyzetében a miniszter.

2012. június 14. 11:04

Szokásos, Heti Válaszban megjelenő könyvajánlójában Matolcsy György ezúttal a Financial Times újságírójának, Edward Luce-nek a Time to start thinking America in the age of descent című, Amerika hanyatlását valószínűsítő könyvéről írt jegyzetet. A nemzetgazdasági miniszter szerint Amerika a válságok hatására mindig képes volt fordulatra, de ez mára kétségessé vált, mivel a politika lobbicsoportok foglya. Matolcsy szerint ezzel szemben a magyar kormány már nem foglya az erős, döntően külföldi lobbicsoportoknak.

A tárcavezető szerint most már a korábbi lobbizóknak kell fizetniük és javul az eddig megsarcoltak helyzete. Matolcsy szerint csak azért késlekedik a beruházási fordulat, mert közben több ezermilliárdos hitelbuborék pukkan szét. Úgy látja ugyanakkor, hogy gyorsulhat az innováció és az iparosodás, mivel az energiacsoportok és a közművek lobbiereje gyengül. „Először mérsékeljük, majd megfordítjuk az agyelszívást és a kézelszívást” – írta a miniszter, aki szerint vissza fognak térni a tehetséges és képzett magyarok. „Amerika régi és sikeres ösvényén járunk, szabadon, nem lobbik foglyaként” – fogalmazott jegyzetében Matolcsy.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2012. június 14. 14:10
„Amerika ösvényén járunk” Itt se lesznek majd járdák?
MikkaMakka
2012. június 14. 14:07
Álmok álmodója
állami autót nekemis
2012. június 14. 13:36
Nagyon várjuk már Matolcsy "this year is a bit risky" Gyuri bácsi Heti Váladékát is!
kjkj945
2012. június 14. 13:32
Mit szólnak ehhez a dakotak, meg az irokézek, hogy az ősvényükön járunk? És harci ösvény?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!