Felülvizsgálták az államot károsító PPP-ket

2011. december 27. 08:22

Befejeződött a köz– és a magánszféra gazdasági együttműködését rögzítő megállapodások, a PPP-szerződések felülvizsgálata; a legnagyobb hiányosságokat az alumíniumipar és a cukorgyártás területein mérték fel.

2011. december 27. 08:22

Befejeződött a köz– és a magánszféra gazdasági együttműködését rögzítő megállapodások, a PPP-szerződések felülvizsgálata - közölte a Magyar Nemzettel Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. A vizsgált PPP-konstrukcióknál a legnagyobb hiányosságokat az alumíniumipar és a cukorgyártás területein mérték fel.

A lap kedden azt írja, ezek a szerződések jelentős hátrányt okoztak az államnak, ugyanis előnyös helyzetbe juttatták a magáncégeket. A közbeszerzés szabályait gyakorta durván megsértették. A Magyar Nemzet hozzáteszi, a PPP-konstrukció jelentős méreteket öltött a politikai haszonszerzés területén is: az MSZP-SZDSZ kabinetek anélkül indíthattak beruházásokat, hogy időben, és egy összegben fizetniük kellett volna.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. december 27. 11:15
"a PPP-konstrukció jelentős méreteket öltött a politikai haszonszerzés területén is: az MSZP-SZDSZ kabinetek anélkül indíthattak beruházásokat, hogy időben, és egy összegben fizetniük kellett volna" Ez nem hír. Ezt mindenki tudta. Tessék már lépni valamit, hogy soha többé ne fordulhasson elő!!! És tessék visszavenni, amit elloptak a gazemberek!!!
huttinger
2011. december 27. 11:13
"""A Magyar Nemzet hozzáteszi, a PPP-konstrukció jelentős méreteket öltött a politikai haszonszerzés területén is""" Mi van a PPP konstrukcióban működő Demján MÜPÁ-val?
pascal
2011. december 27. 08:59
És? Ezt eddig is tudtuk. Mit akar a kormány, az igazságszolgáltatás tenni? Ez lenne az a hír, amire várunk. De még mindig nem történik semmi elszámoltatás ügyben. Pedig ezzel nyertétek el a választók legalább felének szavazatát.
Learten
2011. december 27. 08:44
"A vizsgált PPP-konstrukcióknál a legnagyobb hiányosságokat az alumíniumipar és a cukorgyártás területein mérték fel." Mi van??? Az állam mit kezd majd az alumímium- és cukorgyárral? És hol vannak ezek? Titokban van már másik cukorgyár is magyarországon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!