4,2 százalékos nyugdíjemelés várható

2011. szeptember 30. 12:00

A kormány által várt 1,5 százalékos inflációhoz mérten 4,2 százalékos nyugdíjemelésre számíthatnak a nyugdíjasok jövőre. A rokkantnyugdíjasok járadékáról egyelőre nincsenek adatok.

2011. szeptember 30. 12:00

A költségvetés korábban közzétett sarokszámai alapján 4,2 százalékos emelésre számíthatnak a nyugdíjasok, minthogy 1,5 százalékkos inflációval tervez a kormány jövőre. Ennél jóval nagyobb, 4,7 százalékos lesz 2012-ben az infláció a jegybank legfrissebb inflációs jelentése szerint - írja pénteken az FN-hu.

Hogy a korhatári alatti rokkantnyugdíjasok - akik  sajtóhírek szerint jövőre nem nyugdíjat, hanem „járadékot” kapnak - mennyit kapnak majd, azt egyelőre nem tudni. A portál szerint ők sok jóra nem számíthatnak, a kormányzó többség ugyanis világos jeleit adta, hogy nem ezt a csoportot tekinti fő bázisának.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 02. 07:26
4,2 százalékos nyugdíjemelés várható pedig az ellenzék megmondta, hogy "Orbán csökkenti a nyugdíjakat". Akkor most ki mond igazat? Egyébként miért nem lehet végre a diktatúrát működtető pártból és erőszakszervezeteiből nyíugdíjazottak juttatásait külön kezelni a nyugdíjaktól. Érdemeiknek megfelelően. Biszkunak (és sok hasonszőrűnek) havi 20 ezerrel fog emelkedni a nyugdíja. Megnyugtató ugye? Lesz mit aprítson a tejeskávéba ez a derék ember, a nehéz életút után. Sokan örvendezhetnek a jó hírnek.
tunde04
2011. október 01. 13:52
"Hogy a korhatári alatti rokkantnyugdíjasok..." azok meg kik? mi az, h korhatár alatti rokkantnyugdíjas? vagy van korhatár feletti is?
afterall33
2011. szeptember 30. 19:21
Majd a nyugger nagypapi kipótolja a csemetének az adójóváírás okozta kiesést, meg a törlesztésbe is beszállhat.
naugye!
2011. szeptember 30. 16:09
A kormány által várt 1,5 százalékos inflációhoz mérten ... Matolcsy már belátta, hogy a számok nem neki valók, eleve azok nélkül készítette el a jövő évi büdzsét. Jó lenne, ha ti is magatokba néznétek itt, a Mandineren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!