MSZP: Rágalmaz az ÁSZ

2010. szeptember 02. 14:18

A szocialista párt szerint megalapozatlan, rágalmazó és becsületsértő az Állami Számvevőszék legújabb, az előző kormány vagyonkezelését vizsgáló jelentése.

2010. szeptember 02. 14:18

Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: az ÁSZ alapvető hiányosságokat állapított meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt tavalyi jogi szabályozásában, a döntési folyamatokban és a vagyonnyilvántartásban. Felelősségrevonás viszont a vezérigazgató munkaviszonyának felmondásán túl nem történt.

A számvevők szerint a részvényesi jogokat gyakorló pénzügyminiszterek döntései nem az állam érdekeinek elsődlegességét figyelembe véve születtek. A volt pénzügyminisztereket szakmai felelősség terheli a vagyonkezelőnél tapasztalt hiányosságok miatt, büntetőjogi felelősségüket azonban - ha van - az ügyészségnek kell megállapítania

Az MSZP szerint az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ), „mint elvileg független vizsgáló szervezetnek” illene betartania a törvényeket, vagyis kerülnie kellene a megalapozatlan vádaskodásokat.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. szeptember 03. 13:10
sutra! Nem azért választottuk meg a Fideszt, hogy hagyja elaludni az ügyeket. Egyébként is, 3 év mulva előállni ezekkel az ügyekkel már ciki lenne!
sutra
2010. szeptember 03. 08:01
Még 1 hónap és szépen lassan elcsendesednek a fiúk. Nem egyik napról a másikra, de nyugalom lesz, aztán 3 év múlva új választások, új koncepciós vádak stb, stb. Aztán így tovább, amíg világ a világ és amíg igény mutatkozik rá. Igény meg mutatkozik.
Tikva
2010. szeptember 02. 20:16
Mszpé..majd akkor leszek végleg sz..rban,ha az ÁSZ bizonyít is, és legyetek "nyugottak" milyen szinten ez már nem áll majd meg...mentek mind......
gilyanpeter
2010. szeptember 02. 17:26
Az egész világ gonosz és korrupt, csak az mszpben mindenki tisztalelkű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!