Több PPP-beruházás is leállhat

2010. augusztus 02. 09:31

Kétszer-háromszor drágábbak a hazai PPP-beruházások a nemzetközi átlagnál, ráadásul üzemeltetésük ellenőrizhetetlen, és hiányoznak a megfelelő biztosítékok és dokumentumok is - ez derült ki az eddigi vizsgálatokból. Több fejlesztés is leállhat a jövőben.

2010. augusztus 02. 09:31

A hazai PPP-konstrukciók egyáltalán nem követték a Nyugat-Európában jól működő modelleket, afféle pannon PPP-konstrukciónak lehetne őket nevezni Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium PPP-felügyeletért felelős államtitkára szerint. A fejlesztési minisztérium vizsgálataiból kiderül: sok esetben a magánbefektetők szinte semmilyen kockázatot nem voltak hajlandók vállalni, így gyakorlatilag mindent az államnak kellett viselnie - mindezt a nyugat-európai mintákhoz többszörös áron.

Az Erkel Színház, a Nemzeti Kiválóságok Kollégiuma vagy a Magyar Nemzeti Múzeum mélygarázsa esetében ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyes fejlesztések leállítását javasolja.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. augusztus 02. 20:22
A hazai ppp konstukció csak a pénzlenyulás eszköze volt. Kiváncsian várom a fejleményeket!
röviden
2010. augusztus 02. 11:40
A hazai PPP-konstrukciók a Perkálj Permanensen Picsafüstért szlogen rövidíteséként születtek.
hori77
2010. augusztus 02. 11:20
ez a ppp tipikusan olyan buli, ahol az állam rosszul jár...
drienovác
2010. augusztus 02. 10:49
ki hitte volna, hogy nálunnk ez nem úgy fod máködni, mint mondjuk a madridi metró... annál a budapesti 4-es csak 3-szor drágább...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!