Vizsgálják az M6-os beszakadását

2010. június 01. 11:28

Vizsgálatot indított a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, hogy megtudják, miért szakadt be az M6-os autópálya burkolata. Megkezdik egyúttal a PPP szerződések teljes átvilágítását, mert azok az állam számára előnytelenek - közölte a minisztérium kedden.

2010. június 01. 11:28

Tengelicnél vasárnap este beomlott a két hónapja elkészült M6-os autópályán a leállósáv. Ennek okait vizsgálja a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, emellett megkezdi a köz- és magánszféra partnersége (PPP) szerződések teljes átvilágítását. Ilyen konstrukcióban készült el az M6-os Dunaújváros és Szekszárd közötti szakasza, a korábbi szocialista kormány által gyakran alkalmazott megoldással. Az ilyen típusú szerződések alapján csak a közlekedés területén kifizetendő évi több mint 100 milliárd forintos teher az adófizetőknek.

Az üzemeltetés és fenntartás is az építtető, az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. feladata, a javítási munkálatok is a társaság kötelezettségei közé tartoznak. Az M6-os károsodott szakaszára a forgalomba helyezési engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság bocsátotta ki. A minisztérium mostani közleménye szerint a „hatóságra vélhetően jelentős szocialista politikai nyomás feszült”.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyuszika
2010. június 01. 17:10
Hát igen. Csodálatosak voltak ezek az autóút pálya építések az elmúlt pár évben. Csak azt nem tudom ( bár ne legyen igazam ) hogy megbüntetik-e a felelősöket. Kínában már biztos fosnának az építtetők, kivitelezők stb.
MakkA
2010. június 01. 13:37
Azért vicces, hogy az M3 legkisebb repedését is a Mariana árokhoz hasonlították, meg emlékszünk még az üvegszemű közpénzügyi hős sajtótájékoztatójára, mikor azt vízionálta, hogy az M3-ból kénsav fog kiválni, ami megeszi az utat. Ehhez képest az, hogy pár hét alatt leszakad a leállósáv, az semmi. (Tényleg semmi. Én két hete, mikor kezdtek jönni a nagy esők azt mondtam otthon, hogy az M6 alagútja fog beszakadni, vagy valamelyik hídja csúszik meg...) MA
röviden
2010. június 01. 13:29
Az NKH több mint 50 hibát regisztrált, nem is akarta kiadni az ideiglenes engedélyt, egészen az utolsó pillanatig. Aztán csak történt valami, és mégis.
drienovác
2010. június 01. 12:35
mi lenne, ha nem csak vizsgálódnának, hanem mondjuk meg is javítanák a hibás részt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!